Italodisco

bandthebanshee.jpg
The Banshee

Dat Italië een gezonde indiescene heeft, daar mag geen twijfel over bestaan. Meer zelfs: de alternatieve tak van de Italiaanse muziekindustrie wordt bevolkt door talenten, in alle soorten, maten en genres. Doorbreken doen al die bands niet, en dat willen ze ook niet. Liever blijven ze in het veilige thuiscircuit blijven touren. Dom van ze, want hier en daar is er wel een band die de allure heeft de handjes op elkaar te krijgen in menig Europese zaal. Hieronder een selectie van ongemeen hippe inlandse bands die door hun actueel geluid (denk Klaxons en consorten) wel eens iets zouden kunnen gaan beteken.

The Banshee (Genua)

“Like Kaiser Chiefs if they had a hard -on for T.Rex, or Boy Kill Boy maiming themselves with snapped Slade seven-inches. Ace, in other words”, aldus NME. Of Franz Ferdinand in duel met !!! ofzo. Kortom: eigentijds.

The Banshee – So Long
MySpace

Cool Kids Can’t Die (Bologna)

Wat donkerder, wat meer op de dansvloer gericht maar daarom niet minder. Muziekjes vallen van hun MySpace te grabbelen. Ongelooflijk dat deze band geen label vindt. Laat je niet afschrikken door een achtervoegsel als “demo”. Dit zijn volwaardige dansvloerklassiekers, luister daarvoor maar naar NY Attic. En teken die band, verdomme.

Disco Drive (Milaan)

Deze band is inderdaad al eens aan bod gekomen. Fuck it, deze Italianen zijn echt verdomd goed in wat ze doen. The Clash loopt in tegen The Rapture of iets dergelijks. Ondertussen hebben ze een prestigieus voorprogramma in de wacht gesleept (Klaxons) en, wonder boven wonder, spelen ze nog een Belgisch concert ook na hun Engelse tour (waar ook The Banshee aan deelneemt). Luik is the place to be (La Zone). Gaat dat nogmaals horen kinders, en ook welhier:

Disco Drive – All About This
MySpace

Explore posts in the same categories: Actueel

Plaats een reactie