Cold War Statistiekje

chartcwk.jpg
First Hype, Then Kill (in Stereogum.com, Copyright: Rolling Stone)

Je herinnert je dat statistiekje nog van enkele posts geleden? Juist, wel goddeau heeft het duidelijk ook gezien en ging er maar eens achter informeren. Je leest het hele interview hier. Het relevante uitreksel vindt je hieronder:

goddeau: Jullie waren een hype in de blogwereld.
Matt: Dat lees je dan achteraf in de tijdschriften. Enkele maanden geleden, toen de hype blijkbaar op zijn hoogtepunt was, hadden we daar echt geen flauw idee van. Dat we nu niet meer al te populair zijn, is niet verwonderlijk. We zijn niet meer het snoepje van de dag en we hebben getekend voor een platenmaatschappij.
Nate: Je kan afgeven op al die blogs, maar ze zijn wel nuttig voor ons geweest. Zo krijg je een voet tussen de deur. En uiteraard worden zo veel mensen vertrouwd gemaakt met je muziek. Je werkt erg hard en plots vergroot de aandacht rond je band enorm. Normaliter moet dat een soort ladder zijn die je beklimt, moet zoiets gradueel gebeuren. We hebben een paar sporten overgeslagen.

goddeau: En dan beschouwt Rolling Stone je over je hoogtepunt nog voor de release van het debuut. Net zoals Tapes ’n Tapes, Clap Your Hands Say Yeah en Arctic Monkeys hun beste tijd wel gehad hebben,volgens het tijdschrift.
Nate: Dat was best wel gemeen ja.
 
goddeau: Zeker als je bedenkt dat Rolling Stone je cd vrij summier heeft samengevat als: “gorgeous, bravo kids”.
Jonnie (gitarist): Tijdschriften als Rolling Stone kunnen werken als een tabloid. Ze bouwen iets op uit het niets. En dan denkt de lezer: wat is er met die groep van Jeff Smith aan de hand, waarom krijgt die plots zo veel aandacht? En dan voelt een magazine blijkbaar de noodzaak om een soort tegenbeweging in gang te zetten zodat enige beschuldigingen van favoritisme uit den boze zijn.
Matt: Dergelijke stukken maken je wat minder gevoelig voor media in het algemeen. Het is geen persoonlijke aanval, het is hoe de media werken. Nieuwe boeken of films zijn eveneens het slachtoffer van zulke kunstgrepen.

Cold War Kids speelt het voorprogramma van Clap Your Hands Say Yeah, 7 februari AB.

Explore posts in the same categories: Clubcircuit

One Comment op “Cold War Statistiekje”

  1. kabababrubarta Says:

    Nice site! kabababrubarta


Plaats een reactie